Dirigent

Pascale Van Os

Pascale Van Os studeerde piano, viool en zang aan de Gemeentelijke muziekacademie van Herenthout. In september 2005 vervolgde ze haar pianostudies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Levente Kende, Heidi Hendrickx en Nikolaas Kende. Viool volgde ze als neveninstrument aan het conservatorium bij Dirk Verelst, Vegard Nilsen en Guido De Neve. Vanaf september 2010 werd Pascale toegelaten tot de masteropleiding koordirectie bij Luc Antonis en Geert Hendrix en de masteropleiding orkestdirectie bij Ivo Venkov en Koen Kessels aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2013 studeerde ze af met grote onderscheiding voor koordirectie en in 2014 met onderscheiding voor orkestdirectie.

In december 2011 won Pascale de dirigentenwedstrijd georganiseerd door Klara in het kader van “Iedereen Klassiek” en dirigeerde zij de Belgische Kamerfilharmonie, live uitgezonden op Klara. In november 2012 won ze de derde prijs in de dirigentenwedstrijd voor jonge dirigenten "Peter Maag" georganiseerd door l'Orchestra di Padova e del Veneto (Italië). Met het Vocaal Ensemble Caloroso won ze de 2de prijs in de categorie kamerkoor op het Llangollen International Musical Eisteddfod 2013 in Wales en de Prijs van het Ministerie van Cultuur op het Bydgoszcz Musical Impressions 2016 in Polen.

Pascale werd in 2021 benoemd als assistent-dirigent van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Daarnaast is ze als dirigente verbonden aan het gemengd volwassenenkoor Caloroso in Wommelgem, het Onze-Lieve-Vrouwkoor in Bouwel, het Katarinakoor in Stabroek, het Kamerorkest Stringendo in Boutersem.